Wednesday, February 20, 2013

SULEYMAN MAGNIFICUL-SEZONUL 2

ULTIMELE EPISOADE ADAUGATE



AICI, SUBTITRAT, PLUS SEZONUL 1 PENTRU CINE NU L-A VAZUT



CE SE MINCA IN HAREMUL LUI SULEYMAN
La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.
Izvoarele istorice consemnează că la curtea Împăratului se mâncau multe murături şi dulciuri, dar şi preparate care conţineau combinaţii interesante de ingrediente, cum ar fi oţetul cu mierea. Carnea principală era cea de miel, care era păstrată în gheaţă, iar făina era prezentă la toate mesele. Nu se gătea cu ulei, ci cu unt, iar pilaful din orez era foarte popular. Un alt fel de mâncare renumit era supa de varză.

Suleyman nu se dădea în lături de la dulciuri, care conţineau mult zahăr, chiar dacă pentru oamenii de rând acesta era o raritate. Consumul de zahăr de la palat era foarte mare.

Băutura lui preferată era boza, obţinută din grâne fermentate. Boza este una dintre cele mai vechi băuturi turceşti şi încă se consumă la Istanbul.

 BUCATARIA TURCEASCA-DULCIURI

Când spunem Turcia ne gândim la multe lucruri: la arome orientale, la covoare fin ţesute, la bazarul din Istanbul şi neapărat la dulciuri.
E tare greu sa spui care e "cel mai bun desert turcesc", dar noi am incercat sa facem o lista cu dulciuri care sigur i-ar fi placut şi mult temutului Suleyman Magnificul.

Nu e un top, căci nu ne-am putut hotărî care e cel mai bun şi care e cel mai puţin bun, însă am încercat să cuprindem o gamă cât mai variată de gusturi.


Iată care credem noi că sunt dulciurile Sultanului, adică cele mai faine reţete de dulciuri turceşti:


1. Kataif




2. Baclava




3. Sütlaç - Budinca turceasca de orez



4. Tahini Halva



5. Prajiturele cu iaurt



sursa gustos.ro
 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

1 comments:

This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites