Saturday, January 15, 2011

Marile iubiri ale lui Eminescu

Share/Bookmark

15 Ianuarie 2011
Mareste  fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe  yahoo messenger| Trimite pagina  unui prieten| Printeaza  pagina

Aceasta este imaginea clasică a lui Eminescu rămasă în memoria  colectivă, care provine dintr-o fotografie făcută, se pare, la Viena,  special pentru Veronica Micle, în jurul vârstei de 23 de aniPosteritatea l-a purtat pe Eminescu între “soclul” de Poet Naţional sau “omul absolut” al culturii române şi, după 1990, rolul de “cadavru din debaraua” acesteia. Probabil însă că indiferent de categorisiri, Eminescu va rămâne, cât ţara aceasta va fiinţa, un reper major al identităţii ei artistice si naţionale. Dar şi un om real care a iubit şi a pătimit la fel ca oricare altul.

Născut pe 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti (Botoşani), viitorul Eminescu a fost al şaptelea dintre cei unsprezece copii ai lui Gheorghe şi Raluca Eminovici, o familie înstărită şi cu dare de mână din Moldova. În mod straniu, majoritatea fraţilor şi surorilor lui Eminescu au murit la vârste fragede sau în prima tinereţe, puţini depăşind 40 de ani.


Cel mai longeviv a fost Matei, al zecelea născut, care s-a stins în 1929, la vârsta de 73 de ani. Se pare că primul fior al iubirii i-a dat ghes poetului, până la vârsta de 16 ani, adolesecentul de atunci îndrăgostindu- se de o fată, Elena, cu trei ani mai mare decât el. Moartea năprasnică şi timpurie a acesteia îi va inspira lui Eminescu versurile din poezia “Mortua Est”.

Cucerit de cumnata lui Titu Maiorescu

Pe la 18 ani, Eminescu se îndrăgosteşte cu patimă şi sub toate aspectele, nu doar platonic, de Eufrosina Popescu, o jună artistă ce cânta în trupa de teatru condusă de M. Pascali, în care şi poetul a lucrat o perioadă. Tânăra femeie, de o tulburătoare frumuseţe, care purta numele de scenă de E. Marcolini, era cu aproape 10 ani mai în vârstă decât viitorul “Luceafăr”, dar n-a respins avansurile acestuia.


Până la reîntâlnirea cu Veronica Micle, din 1874, în viaţa lui Eminescu, care se mutase între timp în Berlin, încercând, a doua oară, să-şi ducă la bun sfârşit studiile universitare, a existat, se pare, şi o pasională iubire berlineză.

Identitatea acelei iubite nu s-a aflat, dar se ştie că una dintre prietenele lui Eminescu din acea perioadă era Milly, o croitoreasă cu ochi albaştri. În 1875, chiar îndrăgostit de Veronica Micle, Eminescu se va lăsa cucerit de farmecele cumnatei lui Titu Maiorescu, Mite Kremnitz (1852-1916), căreia îi dedică poezia “Atât de fragedă”. Mite, deşi măritată, a încurajat “curtea” făcută de Eminescu, realizând că acest lucru îi va asigura şi ei gloria postumă.

«Eu n-am iubit niciodată»

Ultima lui mare iubire cunoscută avea să fie în anii petrecuţi în Bucureşti, între 1877 şi 1883, una surprinzătoare pentru mulţi: Cleopatra Poenaru, fiica pictorului C. Lecca şi verişoară cu I.L. Caragiale. Această Cleopatra era “o femeie planturoasă, cu doi copii mari”, divorţată, dar suficient de fermecătoare, se pare, încât să-i stârnească inima lui Eminescu. Pentru ea a scris “Pe lângă plopii fără soţ”.


Totuşi, cea mai stranie mărturisire avea s-o facă Eminescu însuşi: “Deşi am fost de multe ori îndrăgostit, să vă spun drept eu n-am iubit niciodată. Eu mă înşelam pe mine însumi luând drept dragoste dorinţa de dragoste, adică dorinţa aceea de a îngenunchea înaintea unei femei frumoase, pe care mi-o zugrăveau imaginaţia şi simţurile”.

Poate cea mai bună caracterizare i-a făcu-t-o Caragiale: “Cu toată inegalitatea temperamentului său, Eminescu avea două coarde întotdeauna egal de întinse: veşnic înamorat şi veşnic având nevoie de bani”.


Veronica Micle, marea iubire a poetului, s-a născut şi a murit în  acelaşi an cu sufletul ei perecheDragostea pentru Veronica Micle

Iubirea fundamentală a vieţii lui Eminescu a fost Veronica Micle (1850-1889), pe care a întâlnit-o prima oară în Viena, în anul 1872, pe când el se afla la prima încercare de a urma cursurile unei facultăţi.

Cei doi se vor revedea în 1874, în Iaşi, unde Eminescu a fost numit directorul Bibliotecii Centrale, depunând jurământul în faţa rectorului Universităţii, nimeni altul decât Ştefan Micle, soţul Veronicăi. Relaţia lor va fi complicată, plină de suişuri şi de coborâşuri, inclusiv, în 1881, de o ceartă teribilă, provocată de aflarea trădării Veronicăi, cu “prietenul Caragiale”.



De altfel, Eminescu l-a şi agresat fizic pe Caragiale, în timpul petrecerii de Crăciun, care a avut loc în casa lui Maiorescu. Deşi au cochetat chiar cu ideea căsătoriei, Eminescu şi Veronica nu-şi vor găsi liniştea decât după moarte, Micle, născută în acelaşi an cu el, alegând, la nici două luni de la dispariţia acestuia, să se sinucidă cu arsenic la Mănăstirea Văratec.

A trăit 39 de ani

Poetul, născut pe 15 ianuarie 1850, avea să moară la 15 iunie 1889, pe când era internat la clinica doctorului Şuţu, din strada Plantelor, din Bucureşti. Boala lui mintală izbucnise violent în iunie 1883.





Dar şi asupra cauzei morţii, precum şi a afecţiunii, planează încă misterul unor variante diferite, de la sifilis până la complotul unei intoxicări deliberate prin tratament cu mercur sau o lovitură la cap primită de la un alt pacient al clinicii, Petre Poenaru. “Poetul-nepereche” îşi doarme somnul de veci în Cimitirul Bellu.

Fotografie rară, reprezentându-l pe Eminescu la 19 aniBărbat scund, dar musculos

Din mărturiile lăsate de un fost coleg de şcoală, Th. Stefanelli, în copilărie, Eminescu era “mic şi îndesat”, dar şi foarte negricios, având o frică teribilă de stafii.

Mai târziu, alte mărturii ni-l prezintă drept un “tânăr sănătos ca piatra” şi grozav înotător, pentru ca la maturitate să devină un om carcacterizat drept un bărbat mai degrabă scund - aproximativ 1,65 metri înălţime - cu o forţă şi o musculatură aparte, precum şi “deosebit de păros”.


Şi una dintre iubirile lui, Mite Kremnitz, cumnata lui Titu Maiorescu, îl descria, prin anul 1876, ca fiind “mai mult scund decât înalt, cu un cap ceva cam prea mare pentru statura lui, (...) prea cărnos la faţă, nebărbierit, cu dinţi mari şi galbeni, murdar pe haine şi îmbrăcat fără nici o îngrijire”. Ea mai preciza că Eminescu era total lipsit de maniere, râdea mult, cu lacrimi şi zgomotos, inclusiv la masă. Poetul era un mare consumator de tutun şi de cafea”.

sursa libertatea


VULPEA VRAJITOARE

Share/Bookmark

Vânător împuşcat de o vulpe, în Belarus

14 Ianuarie 2011, ora 20:04
Mareste  fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe  yahoo messenger| Trimite pagina  unui prieten| Printeaza  pagina

Vânător împuşcat de o vulpe, în BelarusS-au schimbat rolurile în lumea vânătorii. Acum, animalele sălbatice îi împuşcă pe vânători. Acesta este cazul unei vulpe din Belarus, care l-a rănit pe bărbatul ce o vâna.

Potrivit ediţiei online a cotidianului britanic The Telegraph, roşcovana fusese rănită, iar vânătorul s-a apropiat de ea pentru a o lua. Când a ajuns lângă vulpe, bărbatul a observat că aceasta părea mai degrabă vioaie şi s-a hotărât să o lovească cu patul puştii pentru a-i veni de hac. Atunci s-a întâmplat minunea. Din greşeală când a dat cu arma, aceasta s-a declanşat, vânătorul fiind împuşcat în picior.

Vulpea a fugit liberă în pădure, iar bărbatul a fost internat cu răni uşoare.


Friday, January 14, 2011

In Lies We Trust 1 of 2.wmv



Share/Bookmark

WAKE UP-VISAND CU OCHII DESCHISI

Share/Bookmark

UN FILM DESPRE CAUTAREA SPIRITUALA A UNUI BAIETEL, CE VREA SA-I VORBEASCA LUI DUMNEZEU.SI DESPRE INGERI..

AMINTIRILE UNUI PELERIN

Share/Bookmark

MANASTIREA SIHASTRIA SI PARINTELE CLEOPA




Deprogramming Yourself (The Parting of the Ways) ~ [HD]



Share/Bookmark

Studierea Starilor De Constiinta Modificata -Experienta Lui Grof



Share/Bookmark

Secretele Interzise Ale Pamantului - Imaginea de Ansamblu Partea 8



Share/Bookmark

Juramantul Secret al Membrilor Illuminati



Share/Bookmark

Agenda 21



Share/Bookmark

De ce sunt miliarde de oameni care nu stiu cine sunt ?



Share/Bookmark

Emisferele Cerebrale Vs Cultul Solar-masonico-Illuminati ( Top Secret ) ...



Share/Bookmark

"Care-i treaba ? Te nasti, incepi sa imbatranesti si apoi mori. Care-i s...



Share/Bookmark

"Uita-te la asta si taci" ! ( Trimite mai departe ) Trezirea La Nivel Gl...



Share

Citirea Gandurilor este Oficial Posibila!!!



Share/Bookmark

Intraţi cu bicicleta la metrou în fiecare zi

Share/Bookmark

13 Ianuarie 2011, ora 22:30
Mareste  fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe  yahoo messenger| Trimite pagina  unui prieten| Printeaza  pagina

Veşti bune pentru împătimiţii sportului pe două roţi. De luni, 17 ianuarie, veţi putea intra cu bicicletele la metrou în fiecare zi a săptămânii, după ora 21.00.

În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale accesul va fi permis pe parcursul întregii zile ca şi până acum. Accesul cu bicicleta în trenurile de metrou este permis numai în primul vagon, în sensul de mers, în zona din spatele cabinei de conducere a trenului.

Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxă suplimentară, iar accesul se face prin porţile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, după validarea legitimaţiei de călătorie.


Husky Dog Talking - " I love you "



Share/Bookmark

Trucuri magice prin care il faci sa te iubeasca

Share/Bookmark

Dragostea este sensul vietii. Nu are varsta si nici explicatii, ea vine pe neasteptate si te cuprinde in mrejele ei, iar atunci esti cel mai fericit, pentru ca dragostea iti da puterea de a trai si de a trece peste toate obstacolele vietii.


Daca sageata lui Cupidon ti-a strapuns si tie inima, exista o serie de ritualuri prin care poti sa mentii aprinsa flacara iubirii partenerului doar pentru tine. Iata cateva trucuri magice, care te vor ajuta sa-l transformi intr-un indragostit incurabil.

De mii de ani ritualurile de dragoste constituie secretele cu ajutorul carora oamenii atrag sentimente placute si mentin iubirea in cuplu. Niciun alt stat european nu are ritualuri magice mai bogate si mai bine pastrate pentru infiriparea unei relatii si infaptuirea unei casatorii cum are poporul roman.

Rozmarinul, chimenul, sunatoarea, marul si trandafirul sunt doar cativa dintre mesagerii iubirii la care apeleaza femei si barbati de toate varstele, inca din cele mai vechi timpuri.

Miresele de altadata, care isi doreau un sot bland, muncitor si ascultator, isi strecurau in pantofii cu care mergeau la altar in ziua cea mare cateva bobite de mustar si frunze de marar, spunand: "Mustar si marar, barbatul din vorba mea sa nu iasa".

Astazi, oamenii isi pun in apa de baie marar pentru a fi mai atragatori, iar mustarul pe care il folosesc la gatit pentru a da savoare bucatelor le stimuleaza satisfactia, desfatarea sufleteasca si trupeasca.

Parfumul de lavanda face irezistibila orice persoana, fiind unul dintre cele mai bune trucuri folosite atunci cand vrea sa-si exercite o atractie magica asupra unui individ de sex opus.

De asemenea, marul, fructul pacatului originar, a devenit un aliat de nadejde al indragostitilor aflati in cautarea sufletului pereche. Cei care au deja un partener de viata pot intensifica sentimentele lor prin taierea unui mar in doua si impartirea lui cu persoana draga.


Atrage-l cu frunze de salcie

Daca ti-a cucerit inima, dar nu da semne ca te place, il poti face sa-ti impartaseasca emotiile si sentimentele cu ajutorul salciei. Poreclita si copacul suspinului, salcia simbolizeaza iubirea si vindecarea. Arde cateva frunze de salcie, arunca cenusa intr-o apa curgatoare si vei starni interesul pentru tine al persoanei pe care o simpatizezi. Inainte sa arunci cenusa spune: "Nu cenusa vreau sa o transform in apa, ci inima celui pe care il caut sa nu aiba liniste pana cand nu ma gaseste".


Castiga-i dragostea cu rozmarin

Planta denumita in popor rozmarin este recunoscuta pentru puterile ei magice de a aduce linistea, multumirea, veselia si dragostea in cuplu. Asadar, daca ai facut cativa pasi importanti intr-o relatie, dar nu simti ca sentimentul vine si din partea partenerului, ii poti castiga dragostea folosind rozmarin. Invita-l la o cafea pe care sa o savurati intr-o incapere din propria casa, in care tii un manunchi de rozmarin.


Convinge-l sa-ti spuna Te iubesc" cu un trandafir


Primul cadou pe care trebuie sa i-l oferi persoanei dragi este trandafirul. Un unic trandafir rosu consfinteste dragostea, onoarea si respectul lui fata de tine. Cu conditia sa nu-l arunce dupa ce se ofileste, ci sa-l pastreze intr-o glastra mica.


Imbuneaza-l cu flori de sunatoare

Oracolul dilemelor amoroase este sunatoarea. Florile acestei plante te ajuta sa tii departe certurile dintre voi, sa va iubiti frumos, fara reprosuri sau observatii rautacioase. Culege un pumn de boboci de sunatoare, pune-i intr-un saculet pe care sa-l strangi intre palme, gandindu-te la el si spunand: "Sa aiba inima buna, sa fie fie bland, sa nu-mi poarte manie/ Nici azi, nici maine, nici in vecie!".


Fa-l sa-ti fie fidel cu chimen si lemn dulce

Ispitele sunt la fiecare pas pe care il face, asa ca nu este greu sa calce stramb. Ca sa te asiguri ca nu va avea ochi pentru altcineva, apeleaza la flori de craita, seminte de chimen si lemn dulce. Imprastie pe urmele pasilor lui ulei de lemn dulce, apoi pune sub patul in care doarme o mana de flori de craite. Adauga cat mai des in mancarea pe care o savurati impreuna seminte de chimen. De asemenea, poti face un saculet pe care sa-l umpli cu flori de craite, seminte de chimen si lemn dulce, pe care sa-l pui langa patul unde doarme el.


Du-l la altar cu un inel de argint

Ia un inel de argint si infasoara-l intr-o batista alba, noua. Intr-o noapte cu luna plina, ingroapa-l intr-un loc numai de tine stiut, ferit de pasari, animale si in care nu sapa nimeni. In timp ce-l ingropi, gandeste-te la cel cu care vrei sa te casatoresti, iar la final toarna pe pamant putin lapte sau vin si spune: "Mama dreapta, adevarata si binecuvantata / Tie iti ofer acest dar / Binecuvanteaza acest inel / Si fa-l sa straluceasca / Adu-mi o casatorie fericita cu cel care o sa ma iubeasca." Lasa inelul ingropat pana la urmatoarea Luna plina, cand il vei lua si il vei purta. In scurt timp te vei cununa.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites