Wednesday, July 27, 2011

SECRETELE PIERDUTE ALE MEDICINEI TIBETANE

Filmul "Blue Buddha: Secretele pierdute ale Medicinei Tibetane" urmeaza odiseea medicinei tibetane tradiţionale de la rădăcinile ei în vechiul Tibet pana la interesul general la nivel mondial fata de înţelepciunea tradiţională medicala. Intâlnim astfel mai mulţi medici cu renume în India, pe masura ce filmul ne prezinta conceptele de bază ale acestui sistem stravechi de vindecare.

Vom urmari, de asemenea, soarta din cele 77 de thangkas care sunt cuprinse in Atlasul de Medicină tibetana, cel care codifică întregul sistem de vindecare. De la zăpezile din Siberia şi Himalaya la cultura vitala a Tibetului în exil, in Dharamsala, India, aceasta este o analiza uimitoare asupra originilor medicinei tibetane.


Filmul "Blue Buddha: Secretele pierdute ale Medicinei tibetane" se concentrează asupra vieţii unui călugăr budist şi a unui medic care practică medicina tradiţională tibetană în Siberia. Nu a fost întotdeauna uşor. Au fost vremuri cand el a fost vanat de KGB şi i-a fost interzis să părăsească ţara.

Cu toate acestea, el si-a păstrat credinţa în puterea medicinei budiste. Acest documentar il prezinta pe Lama din Tuva în rolul său de membru vital al acestei comunităţi indepartate, ne arata cum isi tratează pacienţii, cum conduce ritualurile tradiţionale şi transmite acest vast patrimoniu medical la generaţiilor următoare.

Aşa cum budismul formează ritualurile acestei comunităţi, Tuvan Lama crede budismul şi Medicina tibetana merg împreună, deoarece acestea sunt inseparabile.

El crede că trebuie sa cunoasti fundamentul budismului pentru a înţelege bazele de medicinei. El este de parere ca acestea trebuie să fie înţelese cu corpul, mintea si sufletul.

FILMULin engleza AICI

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

2 comments:

da, in engleza, ai dreptate si iti multumesc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites