Monday, July 25, 2011

BREIVIK INTERVIEW

Anders Behring Breivik, norvegianul care a recunoscut că a comis cele două atacuri care au însângerat Norvegia, în urma cărora au murit 93 de oameni, urmează să compară astăzi la ora 13.00 (14.00, ora României) în faţa tribunalului din Oslo.

Avocatul său a anunţat duminică seara că Breivik doreşte o audiere publică în faţa judecătorului care trebuie să se pronunţe luni asupra plasării sale în arest preventiv şi să compară îmbrăcat în uniformă, fără să precizeze despre ce uniformă este vorba, potrivit Realitatea.net.

Înainte de a ucide zeci de oameni nevinovaţi, el şi-a luat singur un amplu interviu, de 1.500 de pagini, pentru a transmite lumii întregi că îşi doreşte să rămână în istorie drept cel mai mare monstru de după al Doilea Război Mondial, potrivit Time. Documentul a fost scris în limba engleză şi postat pe internet. Autorităţile l-au descoperit, însă, abia după ce Breivik şi-a dus la îndeplinire planul.

"Ce te-a determinat să plănuieşti atacul?
Implicarea guvernului nostru în bombardamentele asupra Serbiei din 1999. A fost inacceptabil felul în care Statele Unite şi regimurile occidentale i-au bombardat pe fraţii noştri sârbi. Au fost şi alte motive. Guvernul meu şi presa au capitulat în faţa islamului. Mii de musulmani ajung aici în fiecare an, cerând azil sau prin legături de familie.

Bănuiesc că ai vrut să le spui şi prietenilor despre planul tău. A fost dificil să trăieşti o viaţă dublă?

La început mi-a fost extrem de greu să nu le spun prietenilor mei. Am reuşit să ţin secrete cele mai importante informaţii. Să le dau aceste informaţii i-ar fi pus într-o postură foarte dificilă pentru că ar fi trebuit, obligaţi de lege, să alerteze autorităţile. În plus m-aş fi pus pe mine în pericol.

Numeşte o personalitate pe care ai vrea să o întâlneşti.
Papa sau pe Vladimir Putin. Putin pare un lider onest şi demn de respect. Nu sunt sigur dacă ne poate deveni cel mai bun aliat sau cel mai aprig duşman. Este foarte dificil de psihanalizat. Cu siguranţă nu aş vrea să-i fiu inamic. Evident va fi nevoit să condamne acest atac. Este de înţeles".

Sunt doar câteva dintre întrebările şi răspunsurile din interviul autoadresat de Anders Breivik. Vorbeşte printre altele de ideologia marxistă şi de faptul că a început să aibă viziuni anti-islamiste încă din adolescenţă.


Mai mult: Iată motivele care l-au determinat pe norvegianul Breivik să săvârşească masacrul! - Stiri externe | Libertatea.ro

MI SE PARE CIUDAT CA NICAIERI PE NET NU SE AFLA INTREG INTERVIUL..AND I MEAN NICAIERI

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites