Saturday, April 2, 2011

SUCKER PUNCH RELOADED-A MUST SEE!!!

Share/Bookmark

In sfirsit am putut sa vad cu atentie SUCKER PUNCH filmul lui Zach Snyder (300, Watchmen) care cu siguranta va deveni un clasic al filmelor despre eliberarea spirituala, la fel ca si Matrix.


Primit foarte prost de critici (deh, stablimentul trebuia sa distruga un film care indeamna oamenii la eliberare si le arata si calea), cu un box office in prima saptamina slabut dar care, in pofida criticilor care l-au distrus si spre disperarea stim noi cui, creste incet dar sigur, SUCKER PUNCH este clar un film cult.


LOVITYURA SUB CENTURA- asa s-a putea traduce expresia 'sucker punch', si despre lovituri sub centura este vorba in tot filmul, lovituri care distrug, dar si remodeleaza, recreeaza caractere si noi realitati.


Desfasurat pe 3 nivele, 3 realitati, primele 3 porti ale visatului, SUCKER PUNCH este un film in care Intentia neabatuta sculpteaza vise ce devin realitati, savirsind imposibilul, intr-o lume atroce din care nu exista scapare. Si cind crezi ca ai scapat realizezi ca de fapt esti prins in alta lume si mai oribila decit prima.


Care sint cele cinci obiecte pe care Baby Doll trebuie sa le gaseasca (asa cum mentorul ei din visat ii sugereaza pentru a se putea elibera pe ea si prietenele ei captive)? Putem vorbi la nesfirsit despre simbolistica lor:
o harta, foc, un cutit, o cheie si al cincilea element care trebuie descoperit la sfirsit, dar este nenumit.


Caci si pentru a scapa din lumea capcana denumita pamint avem nevoie de o harta, de focul energiei(kundalini), de arme, de chei si-nu, nu este o surpiza-de sacrificiu, al cincilea element surpriza fiind de fapt chiar sacrificiul de sine si moartea, adevarata sau initiatica, pick one!

Grafica exceptionala a filmului, coregrafia superba(fetele s-au antrenat 4 luni timp de 6 ore pe zi pentru a fi capabile sa ridice arme adevarate de peste 50 kg), dansurile hipnotice, hainele burlesti, machiajele exagerate si grele dar si imobilitatea fetei lui Baby Doll (actrita fiind acuzata ca a jucat prost tocmai datorita acestei voite rigiditati faciale) sugereaza intr-un mod cit se poate de clar realitatile artificiale create ca un labirint pentru a ne impiedica sa iesim, si mastile pe care trebuie sa le purtam pentru a fi asimilati in aceste lumi ireale, pentru a putea sa blend in fara a trezi suspiciuni.

Un film despre vrajitoria abstracta, SUCKER PUNCH is my new favourite movie.

Daca l-ati ratat pe blog, iata aici linkul filmului complet-movie here


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites