Sunday, April 3, 2011

Şi tu poţi să faci mâncare fără foc


Ligia Pop, specialistă în alimentaţie crudă, îţi dă câteva reţete uimitoare

( Ligia Pop are 31 de ani şi e bucătar specializat în bucătăria vegană fără foc ( Este autoarea cărţilor „Reţete Vegane Fără Foc” şi „Germeni şi Vlăstari, Surse de Sănătate şi Energie” ( Organizează târguri raw vegan şi susţine demonstraţii culinare atât în public, cât şi pe site-ul ei, ligiapop.com.

( Ligia Pop are 31 de ani şi e bucătar specializat în bucătăria vegană fără foc ( Este autoarea cărţilor „Reţete Vegane Fără Foc” şi „Germeni şi Vlăstari, Surse de Sănătate şi Energie” ( Organizează târguri raw vegan şi susţine demonstraţii culinare atât în public, cât şi pe site-ul ei, ligiapop.com.

Când spui mâncare sănătoasă, pe bază de fructe şi legume nepreparate termic, te gândeşti la salate. Însă o mulţime de reţete gustoase se pot face foarte repede fără foc, de la prăjituri, supe, zacuscă, până la pâine şi chiftele. Ligia Pop e adepta şi promotoarea, în România, a acestui nou stil de alimentaţie.

Raw food este o dietă pe bază de alimente crude care, încet, încet, prinde avânt şi la noi în ţară. Ideea este ca omul să adauge în dieta zilnică, pe lângă mâncarea gătită, cantităţi mari de hrană vie, de origine vegetală, căreia nimeni nu-i poate discredita calităţile nutriţionale concentrate.

Citeşte şi:

Face mâncare pentru 140 de căţei

Iată cum a apărut sandvişul!

A făcut-o friptură şi a dat-o copiilor de mâncare

Ardelenii au cea mai scumpă mâncare

„Se consumă varietăţi de nuci, toate înmuiate în prealabil pentru a fi trezite enzimele la viaţă şi pentru a fi uşor de digerat. Se folosesc, de asemenea, germeni şi vlăstari din legume şi cereale, multe legume rădăcinoase şi frunzoase, uleiuri naturale presate la rece, alge marine, cacao naturală sau carob, fructe şi legume pe care ni le uscăm din timpul verii la sub 40˚C etc.Cu toate aceste ingrediente se pot face variaţii şi combinaţii deosebite şi gustoase. Practic, le consumaţi într-o altă formă decât cea obişnuită. Vă asigur că nu veţi mânca doar salate şi morcovi cruzi", spune Ligia Pop, specialistă în raw food.

Reţetele pe care ni le-a dat sunt de-a dreptul uimitoare: pizza, pateuri, chiftele, ciuperci cu maioneză, legume marinate, lapte de migdale/susan/orez, pâine din nuci şi combinaţii diverse, deserturi extrem de simple şi delicioase, torturi, îngheţate şi prăjituri sănătoase.

Bomboane gen Raffaello


Ingrediente: 300 g curmale sau stafide, 200 g nucă de cocos.

Mod de preparare: se mixează curmalele împreună cu 100 g nucă de cocos. Din compoziţia obţinută se fac biluţe, care se dau apoi prin restul de nucă de cocos.

Două mari beneficii

1. Prin aceste reţete vă măriţi porţia zilnică de crudităţi

2. Reduceţi şi înlocuiţi cantitatea de dulciuri tradiţionale sau de patiserie cu deserturi simple şi delicioase.

„Ce s-ar întâmpla dacă atunci când copilul vă cere o bomboană, un cub de ciocolată sau un suc, îi oferiţi o bombonică de fructe îmbrăcată în nucă de cocos, o ciocolată sănătoasă din pudră de roşcove sau un suc de ghimbir? Vă asigur că vor deveni preferatele lor", spune specialista.

Gingerată

Este o băutură răcoritoare pe bază de ghimbir şi lămâie.

Ingrediente: 2 litri apă, ghimbir (cât o jumătate de deget), miere, sucul de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare: se mixează câteva secunde, apoi se strecoară.

Supă de roşii


Ingrediente: 3 roşii coapte, o lingură ulei presat la rece, un căţel usturoi, sare după gust, un praf de pătrunjel şi cimbru, un litru de apă călduţă (40˚C).

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează într-un blender timp de două minute.

Tort de ciocolată şi mentă

Ingrediente: o legătură frunze de mentă, un avocado, 4-5 linguri îndulcitor natural (miere, sirop de arţar), 3-4 linguri de cacao, o cană nuci, o jumătate de cană apă.

Mod de preparare: nucile se pun o oră la înmuiat, pentru a activa enzimele din ele. Ingredientele se amestecă îm blender până la omogenizare. Compoziţia se toarnă într-o formă şi se introduce la congelator timp de o oră.



Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites