Saturday, May 8, 2010

Bruja de Atlacomulco



Share/Bookmark

Copaltemaliztli

Демонстрация феномена ци



Share/Bookmark

Разделение Левого и Правого Тела



Share/Bookmark

LEAPSA

Share/Bookmark
UNA GREA DE OAMENI DESTEPTI...NUSH DE CE MA BAG
de la shakuka

Leapsa


Ce sunt luptele?

OK. Aici m-ai prins.Lupta e chestia aia pe care o faci ca sa simti ca traiesti. Care te innobileaza pentru ca dai ce e mai bun din tine. A burst of energy. Puterea fulgerului canalizata in tine. OMG..deja ma excit, sa trecem mai departe.


Ce inseamna a vedea?

In shamanism a vedea inseamna a percepe energia asa cum curge ea prin univers, nemodificat de socializare.


Ce e culoarea?

Modul in care percepi lumina in functie de stare.

Ce e lumina?

Una dintre emanatiile Vulturului.


Ce e umbra?

Podul dintre vis si realitate, dintre tonal si nagual.


Ce e intunericul?

Tesatura din care este alcatuita Marea intunecata a constientei.......materia viselor


As vrea sa dau mai departe leapsa, dar sincer, nu vreau sa-mi torturez prietenii...LG, ce zici ai curaj? Lia? Lamiie? Anyone? Samira? Echo?


Medicii confirmă că Prahladbhai Maganbhai Jani n-a mâncat de 70 de ani

Share/Bookmark

Trăieşte cu aer!


În ciuda faptului că nu  a băut şi mâncat nimic,  gurul Prahladbhai   Maganbhai Jani este  perfect sănătos

Meditaţia este secretul care îl ţine în viaţă pe indianul care a şocat întreaga lume

Şochează lumea şi este atent cercetat de experţi. Gurul indian octogenar Prahladbhai Maganbhai Jani susţine că nu mănâncă şi nu bea apă de 70 de ani, fără a se putea dovedi că nu este aşa.

Yoghinul Prahladbhai Maganbhai Jani (83 de ani) este un fenomen de neimaginat şi face obiectul cercetărilor a numeroşi medici de ani de zile. Recent, el a fost din nou atent monitorizat, pentru a se dovedi dacă, într-adevăr, nu mănâncă şi nu bea apă.

De mai multe zile, bătrânul este supravegheat 24 de ore din 24 la spitalul Sterling din Ahmedabad, capitala statului Gujarat.

Toate mişcările sale sunt înregistrate de camera video care a fost instalată în camera în care stă. Pentru că nu mănâncă şi nu bea, nu are nevoie nici de toaletă.

Ca să se vadă dacă este aşa, medicii au sigilat WC-ul din camera bătrânului yoghin. Testele de rezonanţă magnetică şi de sânge sunt normale, au constatat doctorii cu uimire.

În urmă cu doi ani, indianul a fost supus unor cercetări riguroase de către 300 de medici, timp de 10 zile. Atunci i s-a verificat fiecare mişcare cu ajutorul camerelor de luat vederi.

Experţii au recunoscut că bătrânul nu s-a îmbolnăvit, deşi aparent nu a consumat nimic în toată perioada. Însă concluzia lor a fost doar că nu s-a putut dovedi contrariul. Potrivit ucenicilor săi, Prahladbhai îşi petrece aproape tot timpul într-o peşteră din Ambaji.

În ciuda faptului că nu a băut şi mâncat nimic, gurul Prahladbhai Maganbhai Jani este perfect sănătos


«Nu putem înţelege încă,dar este perfect posibil»Profesor Doctor Gheorghe Mencinicopschi

„Gurul indian este monitorizat în permanenţă de doctori. A fost probat faptul că el nu se hrăneşte nimic. Acest lucru e confirmat ştiinţific de analizele care i se fac. Creierul omului modern însă nu este pregătit să înţeleagă acest lucru. Gurul se hrăneşte cu informaţie şi energie. Starea de transă în care intră îi permite să îşi asigure supravieţuirea".


Nicolae Ceauşescu tânjea să se plimbe cu tramvaiul

Share/Bookmark


8 Mai 2010 | Articol semnat de Gabriel Penes

Puţine lucruri despre viaţa personală a lui Nicolae Ceauşescu ar fi răzbătut către oamenii de rand, dacă regimul comunist n-ar fi căzut. Dar după Revoluţia din 1989 o mulţime de amănunte, unele incredibile, au fost făcute publice în cărţile, memoriile, interviurile unor oameni care i-au ştiut obiceiurile.


Una dintre cele mai surprinzătoare mărturisiri făcute de Ceauşescu e devoalată de Mihaela Moraru Ceauşescu, în cartea ei “Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”. La începutul anilor ’80, ca nepoată a liderului comunist, fiind fiica lui Marin, unul dintre fraţii tiranului, s-a aflat ea însăşi în conflict cu cuplul dictatorial. Mihaela, dorea să divorţeze de primul soţ, în vreme ce Ceauşeştii, care erau aproape de apogeul puterii lor, se opuneau cu vehemenţă. “În familia Ceauşescu nu poate exista nici o persoană divorţată. Pentru că noi trebuie să oferim o imagine a noului tip de familie”, consemnează Mihaela Moraru Ceauşescu.

Voia să-l calce cineva pe picior

Dar, dincolo de asta, într-o zi în care reuşeşte să discute între patru ochi cu unchiul ei, acesta îi mărturiseşte, surprinzător, unul dintre marile lui regrete: “Mi-e dor să mă plimb cu tramvaiul. Să fie lume multă şi să mă calce cineva pe picior”. La remarca Mihaelei că i s-ar putea aranja uşor o astfel de plimbare de către cei de la “protocol”, Nicolae Ceauşescu îi precizează, cu amărăciune: “Nu cu un tramvai special, condus de vreun general deghizat, ci cu un tramvai normal, plin de oameni care vin de la lucru. Ei, nu ştii tu ce groaznic e să-ţi dai seama că niciodată n-o să mai poţi face un anumit lucru!”.

 În ciuda legendelor despre arderea hainelor după o singură  purtare, Ceauşescu avea pantaloni preferaţi, pe care îi dădea la cusut,  în loc să-i arunceEra fan al serialului «Kojak»

Suzana Andreiaş, cea pomenită ca “tanti Suzana” în amintirile lui Roguski, a fost femeia care timp de 30 de ani a administrat vilele fostului dictator. La rândul său, ea descrie, în cartea “La curtea lui Ceauşescu”, amănunte din viaţa de zi cu zi a acestuia.

Astfel, putem afla că Ceauşescu era ordonat, aranjându-şi singur hainele, că era fan al serialul “Kojak”, cu Telly Savalas (foto), dar urmărea şi filmele poliţiste americane, că-i plăcea să mănânce simplu: ciorbă de ştevie, urzici, spanac şi n-a băut niciodată “Pepsi”.

Dormea în cămaşă de noapte ţărănească

În cartea “Adevăruri interzise”, Camil Roguski, arhitectul lui Ceauşescu, îşi aminteşte de câteva dintre obiceiurile acestuia, dar şi ale soţiei sale, Elena.

“Ei au ascultat doctorii. Nu voiau să se îngraşe. În fiecare dimineaţă se sculau la ora 6.00, îşi făceau toaleta intimă, îşi puneau în spate un rucsac cu o anumită greutate şi mergeau aşa o jumătate de oră, trei sferturi de oră, pe aleile grădinii (n.r.- grădina vilei din Primăverii, str. Herăstrău 50, Bucureşti)... Mâncau multe legume, iar carne mai deloc. Dar l-am auzit spunând valetului: «Mă, Lie, a plecat doctorul?». «Da».«Atunci, fă-mi şi mie o friptură»”

În vila din cartierul Primăverii, Ceauşescu se simţea în largul lui / Foto: Gabriel Miron

Avea doi măgari în Primăverii

Doi măgari, asemănători celor din fotografie, erau consideraţi de  liderul comunist ca aducători de noroc, fiind plimbaţi pe aleile  reşedinţei din PrimăveriiTot Roguski povesteşte că Ceauşescu avea şi doi măgari pe care-i plimba pe aleile vilei din Primăverii, crezând, precum împăraţii romani, că-i vor aduce noroc. În plus, se pare că Ceauşescu obişnuia să doarmă “echipat” într-o cămaşă de noapte ţărănească.

“Şi mi s-a părut ciudat că aceasta era cam gălbuie la gât şi am întrebat: «Ce-i, tanti Suzana, cu cămaşa asta murdară?». «Păi, mata nu ştii că dumnealui suferă cu gâtul şi se dă cu untură de urs, ca- re-i face bine?»”. Despre Elena Ceauşescu, Roguski spune că îşi trata reumatismul cu foi de varză, iar în tinereţe i se spunea “Elena lui Briceag”, tatăl ei ascuţind bricege.

A dat 1.000.000 $ mănăstirilor româneşti de pe muntele Athos

În ciuda ateismului declamat cu orice ocazie, Nicolae Ceauşescu a avut şi momente de apropiere faţă de religie.

Schitul Prodomul a fost unul dintre beneficiarii ajutorului  acordat de Ceauşescu mănăstirilor româneşti de pe muntele Athos / Foto:  AgerpresLa mijlocul anilor ’70, Nicolae Ceauşescu a ajutat aşezămintele religioase româneşti aflate pe muntele Athos. Întâmplarea e relatată de scriitorul Ion Brad, ambasador al României în Grecia în acea perioadă, în volumul intitulat “În umbra zeilor”. Aflat în vizită oficială acolo, în martie 1976, Ceauşescu a acceptat să primească vizita a trei călugări bătrâni, din cadrul mănăstirilor româneşti aflate pe muntele Athos, toţi trecuţi de vârsta de 70 de ani.

“Pe rând, toţi trei i-au prezentat şefului statului român preocupările şi necazurile lor, ţinând să laude - ca să audă şi pereţii Palatului - buna lor colaborare cu fraţii greci, dar şi dorinţa de a primi din România «sânge proaspăt», călugări tineri, să mai salveze ceva din aşezămintele şi valorile spirituale româneşti. (...) I-au dăruit lui Ceauşescu o icoană nouă şi câteva obiecte din lemn, un potir, o cutie plină cu smirnă şi tămâie. (...) Iar acesta le-a promis sprijinul Cultelor din România”, notează Brad. Dar, conform lui Camil Roguski, fostul arhitect al lui Ceauşescu, ajutorul s-a concretizat şi în suma de 1.000.000 de dolari.

 Azi se poate vizita balconul

Revoluţiei Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează, azi, “Ziua Porţilor deschise”, astfel că în faţa instituţiei se vor ţine diverse demonstraţii. Mai mult, publicul va putea vizita cele mai importante săli din clădirea ministerului, inclusiv celebrul balcon al Revoluţiei din 1989.

Foto: Fototeca online a comunismului românesc

Citeşte şi "Ceauşescu urma să fie mumificat ca Lenin"


Irena Sendler-Sleeping With The Angels-Irena Sendler Symphony



Share/Bookmark

VIATA INTR-UN BORCAN-IRENA SENDLER

Share/Bookmark

Recent o batranica de 98 de ani pe nume Irene a murit...dar dincolo de banalitatea acestei morti.....Irene, in timpul celui de al doilea razboi mondial, fiind de etnie germana, a cerut permisiunea sa lucreze in Lagarul de concentrare pt evrei din Varsovia ca si croitoreasca sau femeie de servici. Mai tarziu s-a dovedit a avea un motiv bine intemeiat: aflase ce intentii marsave aveau nazistii cu copiii evreilor. Asa ca, zilnic, ea scotea copiii supusi pieirii intr-o cutie de unelte sau un sac de panza groasa (pt copii mai mari) pe care le cara cu ea intr-un carucior! De asemenea, mai avea un caine dresat sa latre ori de cate ori era nevoie sa intre si sa iese din lagar, dar mai ales pt a latra ca sa acopere scancetele copiilor ascunsi in carucior! Soldatii nu banuiau nimic pt ca era germanca si nu aveau nimic importriva cainelului! In tot acest timp ea a reusit sa smulga din gheara mortii 2500 de copii sau bebelusi. Totusi ea a fost prinsa si a fost batuta cu bestialitate de compatriotii sai, fiindu-i rupte in bataie si bratele si picioarele.

Irene a tinut o evidenta a tuturor copiilor salvati de ea, carora le scrisese numele intr-un jurnal inchis intr-un borcan si igropat in spatele casei ei. Cu ajutorul acestuia ea a incercat sa localizeze parintii copiilor care au supravietuit la sfarstiul razboiului si sa le reuneasca familiile, dar majoritatea fusesera ucisi in camerele de gazare naziste. Astfel ca toti copiii care au fost salvati de ea au fost plasati in familii adoptive sau case de copii.

Anul trecut, Irene a fost nominalizata pt Premiul Nobel pt Pace pt anul 2007....dar.....nu a fost aleasa ca si caastigatoare....in schimb a castigat un anume domn...pt un banal slide show legat de Incalzirea Globala ....ce mai pacifist, domnule, nu gluma...e greu sa faci un slide show...nu??? Cu atat mai greu sa salvezi 2500 de suflete nevinovate...lumea e cu susul in jos!!! Adevarata valoare nu se mai recunoaste!

Acest mesaj este un semnal de alarma si un omagiu adus celor care au murit fara a avea vreo vina, pt cai care considera Holocaustul un "mit" care nu a existat vreodata, dar care pare a se repeta!




VIA INANDOUTOFDREAMING

The Crow - Extended Guitar Scene



Share/Bookmark

VIDEO: The Crow Branden Lee final interview



Share/Bookmark

The Crow | Final Scene



Share/Bookmark

u-2



Share/Bookmark

KABBALAH REVELATA

De ce este atat de important pentru o femeie, sa fie frumoasa?

Share/Bookmark


Intrebare: De ce dedica femeile atat de mult timp, pentru aspectul lor? De ce este atat de important pentru o femeie sa fie frumoasa in ochii ei si in ochii unui barbat? Acest fenomen are o radacina spirituala?

Raspunsul meu: Dorinta femeii de a se imbraca si infrumuseţa provine de la radacina Superioara. A infrumuseta inseamna a te corecta pe tine insuti si de a atinge asemanarea cu Creatorul, Forta Iubirii si a Daruirii.

Aceasta aspiratie isi afla radacina in profunzimea sufletului. Punctul nostru din inima, ne obliga sa ne infrumusetam si decoram natura noastra egoista dezgustatoare. A fi frumos inseamna a fi similar cu Creatorul. O persoana devine frumoasa, atunci cand o ilumineaza Lumina a Creatorului.

De ce, in special femeile se infrumuseteaza? Aceasta se datoreaza faptului ca in lumea noastra femeile simbolizeaza Malchut, radacina creatiei. Un barbat si o femeie, o mireasa si un mire servesc drept ilustrare a relatiei dintre Creator si creatie. Creatia este femeia, Creatorul este barbatul.

Astfel, rezulta ca fiecare dintre noi (atat barbatii cat si femeile) trebuie sa-si infrumuseteze sufletele si sa arate bine!


sursa laitman


LUMEA NU SE VA TERMINA IN 2012

Share/Bookmark




Interviu cu Carlos Barrios


Carlos Barrios s-a nascut intr-o familie spaniola in El Altiplano, in podisul Guatemalei. Casa lui era in Huehuetenango, care a fost de asemeni si un lacas al tribului Maya Mam. Impreuna cu alti Maya si alti indigeni pastratori de traditie, tribul Mam, el duce mai departe unele dintre vechile traditii ale Insulei Broastei Testoase (alt nume pentru America de Nord). Ei sunt Pastratori ai Timpului, adevarate autoritati in privinta unor calendare remarcabile, care sunt antice, elegante si relevante.

Dl. Barrios este istoric, antropolog si cercetator. Dupa ce a studiat cu inteleptii batrani traditionali, timp de 25 de ani, de la varsta de de 19 ani a devenit si el Ajq'ij Mayas, un preot de ceremonii si ghid spiritual, Eagle Clan. In urma cu mai multi ani, impreuna cu fratele sau Gerardo, Carlos a intiat o investigatie asupra diferitelor calendare Mayase. El a studiat cu multi mentori. Fratele sau, Gerardo, a intervievat aproape 600 de batrani Maya, pentru a le intelege mai bine cunostintele pe care le aveau de impartasit.

"Antropologii din toata lumea viziteaza templele, spune Barrios si citesc inscriptiile si apoi fabrica povesti despre Mayasi, dar ei nu citesc inscriptiile corect. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre profetii, in numele Mayasilor. Ei spun ca lumea se va termina in Decembrie 2012.

Inteleptii Maya sunt foarte suparati pe aceste lucruri. Lumea nu se va sfarsi. Se va transforma. Populatiile indigene au calendarele si ei sunt cei care stiu sa le interpreteze corect – si nu altii. Modul in care calendarele Maya cuprind timpul, anotimpurile si ciclurile s-a dovedit a fi vast si sofisticat.

Mayasii inteleg 17 calendare diferite, unele dintre ele masurand timpul cu acuratete, chiar pe perioade de 10 milioane de ani. Calendarul care a atras, in mod constant, atentia globala din 1987, este numit Tzolk'in sau Cholq'ij. Conceput in urma cu secole si bazat pe ciclul Pleiadelor, este considerat si astazi, sacru. Cu calendarele indigene, popoarele bastinase au tinut cont de punctele importante de cotitura in istorie.

De exemplu, cei care tin contul zilelor si care studiaza calendarele au indentificat o zi importanta in anul One Reed: Ce Acatal, asa cum a fost numita de catre Mexicani. Aceasta a fost ziua descrisa in profetii, ca fiind ziua cand un stramos important trebuia sa se intoarca, “venind ca un fluture”. In calendarul vestic, data din One Reed se coreleaza cu Duminica de Paste, 21 Aprilie 1519, ziua cand Hernando Cortez si flota sa de 11 corabii spaniole au ajuns la Est de teritoriul care astazi este numit Vera Cruz (Crucea Adevarata) in Mexic .

Cand corabiile spaniole au ajuns aproape de tarm, nativii asteptau si priveau la ce o sa se intample. Panzele intinse pe catarge ale corabiilor, semanau intr-adevar cu aripile intinse ale unor fluturi enormi, care pluteau deasupra apelor oceanului. A inceput o noua era – o era pe care ei o anticipasera in calendarele lor.

Poporul Maya a numit acesta era: al Noualea Bolomtikus, sau noua Hells (Cicluri)- fiecare avand 52 de ani. Pe masura ce cele 9 cicluri s-au desfasurat, indigenilor li s-au luat pamantul si libertatea. Au dominat boala si lipsa de respect pentru toate. Ceea ce a inceput odata cu debarcarea lui Cortez a durat pana pe 16 August 1987, o data pe care multi si-o amintesc ca data Convergentei Armonice.

Milioane de oameni au profitat de acea data, pentru a desfasura ceremonii in locuri sacre, rugandu-se pentru a tranzitie usoara intr-o noua era, lumea celui de-al 5-lea Soare. Din August 1987 si pana acum, am fost intr-o perioada in care mana dreapta a lumii materialiste dispare, incet dar inexorabil. Suntem pe muchia erei in care incepe pacea, cand oamenii traiesc in armonie cu Mama Pamant. Nu mai suntem in Lumea celui de-al 4-lea Soare, dar nu suntem inca nici in Lumea celui de-al 5-lea Soare.

Aceasta este o perioada de tranzitie, o perioada intre doua perioade. Si cum trecem prin aceasta perioada de tranzitie, apare o convergenta colosala, globala, de distrugere a mediului, haos social, razboi si schimbari continui ale Pamantului. “Toate acestea”, spune Dl. Barrios, “au fost prevazute prin calcule simple, bazate pe matematica spiralei din calendarele Maya si se vor schimba.

Totul se va schimba. Cei care tin calendarul Mayas zilnic, vad ziua de 21 Decembrie 2012, ca pe o data de renastere, inceputul Lumii Celui de-al 5-lea Soare. Va fi inceputul unei noi ere, ce rezulta din meridianul solar care va traversa ecuatorul galactic si de Pamant, carese va alinia cu centrul galaxiei. La rasaritul soarelui, pe 21 Decembrie 2012, pentru prima oara in 26.000 ani, Soarele va rasari in conjunctie cu intersectia dintre Calea Lactee si planul ecliptic.

Aceasta Cruce Cosmica este considerata a fi o reprezantare a Pomului Sacru, Pomul Vietii, care este descris in toate traditiile spirituale ale lumii. ”Unii observatori spun ca aceasta aliniere cu inima Galaxiei, din 2012, va deschide un canal pentru ca energia cosmica sa curga prin Pamant, curatandu-l de tot ceea ce este pe el – ridicandu-l astfel la un nou nivel de vibratie. Acest proces a inceput deja, sugereaza Dl. Barrio.

"Schimbarile se accelereaza acum si vor continua sa se accelereze” Oamenii de pe Pamant pot sa ajunga la aceasta data din 2012, intr-o forma foarte buna, fara ca sa fi distrus prea mult din Pamant si ne vom ridica la un nivel nou, mai inalt. Dar pentru a ajunge acolo, trebuie sa transformam forte extreme de puternice, care se pare ca ne stau in drum.

O imagine a Drumului care urmeaza: Data mentionata in calendar, Solstitiul de Iarna din 2012, nu marcheaza sfarsitul lumii. Multi dintre cei care scriu din afara despre Calendarul Maya fac senzatie din aceste lucruri, dar ei nu stiu ce fac. Cei care stiu sunt indigenii, inteleptii indigeni, carora li s-a incredintat pastrarea traditiei.

Din aceasta perspective a intelegerii traditiei Maya si a Calendarelor, dl. Barrios ofera o perspectiva in care am ajuns la ceea ce poate ca ne asteapta: "Omenirea va continua" concluzioneaza el "dar intr-ul mod diferit. Structurile materiale se vor schimba. De aici vom avea oportunitatea de a fi mai umani."

Traim cea mai importanta era a calendarelor Maya si a profetiilor. Toate profetiile din lume, toate traditiile converg acum. Acum nu mai este timp de joaca. Idealul spiritual al acestei ere este actiunea. Multe suflete puternice s-au reincarnat in aceasta era, cu multa forta. Acest lucru este adevarat pe ambele parti - lumina si intunericul. Magia este la maximum folosita de catre ambele parti. Lucrurile se vor schimba, dar depinde de oameni cat de usor sau cat de violent se vor manifesta aceste schimbari pentru noi.

Economia de acum este o fictiune. Primii cinci ani de tranzitie, din August 1987 pana in August 1992, au reprezentat inceputul distrugerii lumii materiale. Pana acum am mai progresat inca 18 ani in faza de tranzitie si multe dintre asa-numitele surse de stabilitate financiara sunt, de fapt, fantomatice. Bancile nu mai au putere.

Este un moment delicat pentru ele. Ar putea sa se prabuseasca la nivel global, daca nu suntem atenti. Daca bancile se prabusesc….atunci vom fi fortati sa ne bazam pe Pamant si pe abilitatile noastre de a produce ceva. Sistemele monetare vor fi in haos si va trebui sa ne bazam pe relatia noastra directa cu Pamantul, pentru mancare si adapost.

Polul Nord si Polul Sud se dezintegreaza. Nivelul apei in oceane va creste. Dar, in acelasi timp, pamantul din Ocean, mai ales langa zona unde este acum Cuba, se va ridica.

O chemare catre Fuziune

Cand s-a intalnit cu audienta din Santa Fe, Dl. Barrios a spus o poveste despre cele mai recente ceremonii Mayase pentru Anul Nou, in Guatemala. A povestit cum unul dintre cei mai respectati intelepti, care traieste tot anul intr-o pestera solitara de munte, a calatorit pana la Chichicastenango pentru a sta de vorba cu oamenii de la ceremonie. Inteleptul a dat un mesaj direct si simplu. El le-a solicitat oamenilor sa se adune pentru a sustine viata si lumina.

“Chiar acum, fiecare persoana si fiecare grup merge pe drumul sau”. Batranul din munti a spus ca “exista speranta, in cazul in care oamenii Luminii ar putea sa se adune si sa se uneasca in vreun fel”. Reflectand la asta, Dl. Barrios a explicat: "Traim intr-o lume a polaritatilor, zi si noapte, barbat si femeie, pozitiv si negativ. Lumina si intunericul au nevoie una de alta. Ele reprezinta un echilibru.

Chiar acum, partea de intuneric este foarte puternica si este foarte clar ce doresc cei din acea parte. Au viziunea lor si prioritatile clar stabilite si, de asemeni, ierarhia lor. Ei actioneaza in multe feluri, pentru ca sa nu fim capabili sa ne conectam cu a 5-a Lume din spirala in 2012. Pe partea de Lumina, fiecare crede ca este cel mai important si ca intelegerea sa personala, sau ca viziunea grupului sau, reprezinta cheia. Este o diversitate de culturi si opinii, deci este competie, difuzie si lipseste un focus singular, comun.”

In viziunea D-lui Barrio, partea intunecata lucreaza pentru a bloca fuziunea, prin intermediul negarii si a materialismului. De asemeni, lucreaza pentru a-i distruge pe cei care lucreaza cu Lumina, pentru a ridica Pamantul la un nivel mai inalt. Lor le place energia Lumii a 4-a, care este in declin – cea a materialismului. Ei nu vor ca aceasta sa se schimbe. Ei nu vor fuziunea. Ei vor sa ramana la acest nivel si le este frica de urmatorul nivel.

Puterea intunecata a Lumii a 4-a in declin nu poate fi distrusa sau contracarata. Este prea puternica si prea clara, pentru a se intampla asta – si asta ar fi strategia gresita. Intunericul poate fi transformat, numai atunci cand este confruntat cu simplitate si cu inima deschisa. Asta duce la fuziune – un concept cheie al Lumii celui de-al 5-lea Soare. Dl. Barrios a spus ca noua era a celui de-al 5-lea Soare, necesita multa atentie asupra unui element care este, dealtfel, foarte neglijat.

In timp ce cele patru elemente traditionale – pamant, aer, foc si apa – au dominat diverse epoci din trecut, va fi un al cincilea element care va domina in timpul celui de-al 5-lea Soare: eterul . Eterul este un mediu. Dictionarul defineste eterul ca fiind si elementul rarefiat al Raiului. El penetreaza tot spatial si transmite unde de energie cu frecvente foarte variate – de la cele ale telefoanelor celulare, la cele ale aurelor umane. Ceea ce este "eteric" se refera la cele cinci regiuni de dincolo de Pamant: raiul ...

Eterul, elementul celui de-al 5-lea Soare, este celest si ii lipseste substanta materiala, dar nu este mai putin real decat lemnul, piatra sau carnea. “In contextul eteric, e posibila o fuziune a polaritatilor”, spune Dl. Barrios. "Sa nu mai fie intuneric sau Lumina in oameni, ci o fuziune inaltatoare”. Dar acum, partea intunecata nu este interesata de acest lucru.

Ei sunt organizati pentru a bloca, de fapt, aceasta fuziune. Ei vor sa dezechilibreze Pamantul si mediul, astfel incat sa nu fim pregatiti pentru alinierile din 2012. Va trebui sa lucram impreuna, pentru pace si echilibru cu cealalta parte. Trebuie sa avem grija de Mama Pamant, care ne hraneste si ne adaposteste. Pentru a fi gata pentru acest Moment Istoric, trebuie sa ne daruim acum in intregime mintea si inima, in scopul atingerii unitatii si fuziunii, pentru a putea confrunta partea cealalta si pentru a conserva viata.

Suntem intr-un moment critic in istoria omenirii. "Suntem dezechilibrati" , spune Dl Barrios. "Nu mai putem continua sa ne jucam. Planeta noastra poate fi reinoita sau ravasita . Acum este timpul sa ne trezim si sa actionam. Este nevoie de toata lumea. Tu nu esti aici fara motiv. Toti cei care sunt acum aici au un scop foarte important. Acestea sunt timpuri dificile, dar foarte speciale. Avem oportunitatea de a creste, dar trebuie sa fim gata pentru acest moment foarte important in istorie."

Dl. Barrios a oferit un numar de sugestii, pentru a ajuta oamenii sa parcurga in echilibru, anii care vin. "Schimbarile care au fost descrise in profetii se vor intimpla," a spus el "dar atitudinea si actiunile noastre vor determina cat de sever sau cat de moderat se vor manifesta ele.

Trebuie sa actionam, sa facem schimbari si sa-i alegem pe cei care ne reprezinta dintre oamenii care inteleg ce se intâmpla si care intreprind actiuni politice, cu respect pentru Pamant. Meditatia si practica spirituala sunt bune si importante – si la fel este si actiunea. Este foarte important sa stim clar cine suntem – si ce relatie avem cu Pamantul.

Cu toate astea, aminteste-ti sa respecti diferentele si sa te straduiesti pentru unitate. Dezvoltata-te in concordanta cu traditiile si cu chemarea inimii tale. Mananca cu intelepciune. Multe dintre alimente sunt infestate cu toxine, in mod evident sau mai subtil. Fii atent la ce bagi in corpul tau. Invata sa conservi mancarea si sa conservi energia.

Invata cateva tehnici bune de respiratie, ca sa poti sa ai controlul respiratiei tale. Fii clar. Urmeaza o traditie cu radacini adanci si de valoare. Nu conteaza ce traditie este– inima ta o sa-ti spuna pe care sa o urmezi– dar trebuie sa fie una cu radacini de valoare.

Traim intr-o lume a energiei. O sarcina importanta in aceste timpuri este sa invatam sa simtim energia oricui si a orice – oameni, plante, animale. Acest lucru devine cu atat mai important, cu cat ne apropiem de Lumea Celui de-al 5-lea Soare, pentru ca este asociata cu elementul eter – mediul in care energia traieste si se manifesta. Mergi la locurile sacre ale Pamantului si te roaga pentru pace, ai respect pentru Pamant, pentru ca de aici ne primim hrana, adapostul si imbracamintea. Trebuie sa reactivam energia acestor locuri sacre! Asta este treaba noastra. Si avem multa treaba de facut!

Dupa cum spune Dl. Barrios, o tehnica de rugaciune simpla, dar foarte eficienta, este sa aprinzi o lumanare de culoare bleu. Gandeste-te in liniste pentru un minut. Spune-i flacarii de la lumanare intentia ta si trimite lumina catre liderii care au puterea de a face razboi sau pace. Aceasta este o perioada cruciala pentru omenire si pentru Pamant. Fiecare persoana este importanta. Tu te-ai intrupat in aceste vremuri, pentru ca ai munca spirituala de facut.

Munca noastra este sa echilibram aceasta planeta. Inteleptii au deschis usile, in asa fel incat si alte popoare sa vina la lumea Mayasa, pentru a primi traditia. Mayasii au stiut si au respectat intotdeauna alte natii, rase de oameni si alte sisteme spirituale. Ei stiu ca destinul lumii Maya este legat de destinul intregii lumi.

"Cea mai mare intelepciune consta in simplitate", ne sfatuieste Dl. Barrios . "Iubirea, respectul, toleranta, a imparti cu altii, recunostinta, iertarea. Nu este ceva prea complicat sau prea greu.”

Adevarata cunoastere este gratuita. Este codificata in AND-ul tau. Tot ceea ce ai nevoie se gaseste inauntrul tau.

Marii mentori au spus-o de la bun inceput. Gaseste-ti inima si iti vei gasi drumul.

Traducere de: Dr.Diana Stefani, Trainer de NLP, Hipnoterapie, Time Line Therapy ™, Practician de Meta-Medicina www.nlpedgenow. com

via editura foryou


Har Tios - Tatal Nostru (limba geto-daca)

Share/Bookmark

Har Tios (Tatal Harului)

Atta Unsar Thu In Himinai Veihnai Namo Thein ,
Vimai Thiu Dinasus Theius , Vairthai Vilga Theius ,
Sve In Himina Gai Ana Airthai .

Hlaif Unsar Ana Thana Sinteinai Gif Uns Himina Daga .
Gah Aflet Uns Thati Skulan Biganima .

Gai Veis Thai Skulam Unsaraim ,
Gai Ni Brigais Uns In Frainstubru .


Gah Akh Lausei Uns Af Thama Ubilin Aunte Theina Ist Tindagardi .

Gam Machs , Gah Vultans In Aivin .


Tatal Harului –
Tatal Nostru al dacilor


Tatal Nostru , Tu Care Ai Locul Tau In Lumina ,
Sfant Esti Tu Si Numele Tau …
In Cer Si Pe Pamant , Astept Darul Inaltarii Tale In Mine .
Sfanta E Vointa Numelui Tau In Mine - In Cer Si Pe Pamant .


Primesc Darul Harului Tau In Fiecare Zi .
Da-Ne Darul Luminii Tale Si Azi - El e Painea Noastra In Fiecare Zi .

Harul Tau Sa Ne Dea Puterea Sfinteniei Sufletului ,
Da-Ne Noua Puterea Luminii Numelui Tau .
Tata Sfant , Prin Puterea Harului Numelui Tau ,
Sufletul Nostru Cere Sa Primeasca Binecuvantarea Luminii Tale ,
In Inima Intunecata Si In Inima Care Intuneca .

Tata Sfant , Aducem Multumire Focului Inimii Tale ,
Care Ne Duce Binecuvantati In Cerul , In Puterea Si In Sfintenia Ta . Amin .............................................................................................

Rugaciunea “Tatal Nostru” al dacilor era si este spusa de Fiii Soarelui , in tacere (in inima) sau cu voce , atunci cand fac “Salutul Soarelui” , cu fata spre Soare , sau oricand doresc sa intre – sa stea in inima lor …
….. rostiti si veti vedea ce simtiti la aceasta rugaciune …

“Tatal Nostru al dacilor - Har Tios” (care e transmis sub o forma mai simpla prin apostolii lui Iisus Christos) e scrisa in Limba Pientra ( “limba dacilor scrisa pe pietre”– care se gaseste si azi in anumite temple ) , din care s-a nascut Limba Oromanisa acum cca. 78.000 de ani in urma.


Rugaciunea Tatal Nostru al dacilor ne este spusa –direct prin revelatie de preotul lui Zamolxe –Vulfila (Cel care aude si duce vocea zeilor).
Vulfila (este unul dintre Fiii Luminii si ai Adevarului -preot Virachocias) cel care a plecat si transmis invatatura / initierile dacilor lui Zamolxe , dincolo de Lakhma - LohuMana ((… a dus-o in Germania , Danemarca , Finlanda , Irlanda din zilele noastre – care faceau parte din Dacia acum aproximativ 80.000 ani )), fiilor Luminii civilizatiei zeilor Odin (Orin) si armoniei lui –Lug .




Ancient Dacia (country of Getae-Dacians subgroup of Thracians) General P...



Share/Bookmark

Vlad the Impaler - The Real Dracula (5of5)



Share/Bookmark

Vlad the Impaler - The Real Dracula (2of5)



Share/Bookmark

BUNATATI

Share/Bookmark

File de peste impletit cu portocale

Fileurile de peste se taie de doua ori de-a lungul, astfel ca, la capatul mai lat, sa ramana unite, apoi cele trei fasii lungi obtinute se impletesc ca un colac si se fixeaza cu scobitori.



Pont. Pentru acest preparat se pot folosi fileuri de pastrav,  coregon, salau sau pangasius

Pentru 4 persoane

- 4 buc. de file de peste fara pielita

- Zeama
- O ceapa
- O lingura de unt
- O portocala - se foloseste coaja
- Doua linguri de marar tocat
- 100 ml de vin alb
- 300 ml fond de peste sau zeama de legume
- 200 g de morcovi
- Sare r Piper din rasnita


Mod de preparare


Se curata ceapa si se toaca marunt. Se incinge untul intr-un vas, se inabusa ceapa, se adauga coaja de portocala si mararul, se stinge cu vin, se adauga fondul (zeama) de peste (sau zeama de legume) si se da intr-un clocot, apoi se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de cinci minute.

Jumatate din zeama astfel obtinuta se toarna intr-un alt vas in care se va posa (se lasa la foc mic, fara sa mai clocoteasca) pestele.

Se curata morcovii, se taie in rondele subtiri si se fierb in zeama pregatita circa trei minute, astfel incat sa nu fie prea moi.
In celalalt vas se da zeama in clocot, se introduc fileurile de peste impletite si se poseaza timp de circa 5-6 minute.
Morcovii se aranjeaza pe farfurie, pestele se asaza deasupra si se stropeste cu putina zeama.

Pont. Pentru acest preparat se pot folosi fileuri de pastrav, coregon, salau sau pangasius


Supa exotica de orez


Mod de preparare


Pentru 4 persoane
- O ceapa
- O lingura de ulei
- 100 g de orez natur
- O lingura de curry
- Doua lingurite de concentrat de supa (granulat) , litru de vin alb, Un litru de apa, litru de lapte
- O banana
- O lingurita de miere
- Un galbenus, 100 g de branza, 30 g de unt, 40 g de migdale - Sare, Piper


Mod de preparare


Se curata ceapa si se taie cubulete.

Se incinge uleiul sa se inabuse ceapa si orezul cateva minute, se adauga curry, sare, concentratul de supa, apa, laptele, se da in clocot, apoi se fierbe la foc moderat circa 40 de minute.
Se striveste banana, se amesteca cu galbenusul si mierea si se adauga la supa.
Se incinge untul, se prajesc in el migdalele, la foc mic, pana se rumenesc bine.
Inainte de servire se rade branza si se presara deasupra supei, apoi migdalele prajite ca decor.

sursa cancan

ADEVARATA ISTORIE A LUI DRACULA -1

Share/Bookmark


ADEVARATA ISTORIE A ROMANIEI-LEGIUNEA

Share/Bookmark

INEDIT. Tatal lui Tudor Gheorghe, Tudor Ilie, fost detinut politic, despre temnita, Miscarea Legionara si Corneliu Zelea Codreanu. Memorialul Inchisorilor. VIDEO



Semnalat de: http://www.romania-vorbeste.ro/

Reportaje realizat de scriitorul Liviu Andrei, membru al tinerei echipe de jurnalisti ai postului Tele U Craiova (www.teleucraiova.ro). Reportajul poate fi urmarit integral pe site-ul www.liviuandrei.ro

Friday, May 7, 2010

Documente disparute despre Dacia



Share/Bookmark

About the religion of the ancient Dacia



Share/Bookmark

DECEBAL VITEAZUL



Share/Bookmark

Decebal speech



Share/Bookmark

Imn dacic

contra-manipularea câteva metode eficiente



Share/Bookmark

manipularea si manipulatorul de lânga noi

MIC CURS DE CULTURA GENERALA

Share/Bookmark

DE LA WIKI CITIRE

A Finnish soldier with a Molotov Cocktail in the Winter War.

The Molotov cocktail, also known as the petrol bomb, gasoline bomb, Molotov bomb, or simply Molotov, is a generic name used for a variety of improvised incendiary weapons. Due to the relative ease of production they are frequently used by non-professionally equipped fighters and others who cannot afford, manufacture, or obtain professional-grade grenades. They are primarily intended to set targets ablaze rather than instantly destroy them.

The bombs were derisively named after the then Foreign Minister of the Soviet Union, Vyacheslav Molotov, by the Finns during the Winter War.

Contents

Mechanism

In its simplest form, a Molotov cocktail is a glass bottle containing petrol fuel usually with a source of ignition such as a burning cloth wick held in place by the bottle's stopper. The wick is usually soaked in alcohol or paraffin, rather than petrol.

In action the wick is lit and the bottle hurled at a target such as a vehicle or fortification. When the bottle smashes on impact, the ensuing cloud of petrol droplets and vapor are ignited, causing an immediate fireball followed by a raging fire as the remainder of the fuel is consumed.

Other flammable liquids such as wood alcohol and turpentine have been used in place of petrol. Thickening agents such as tar, strips of tire tubing, sugar, animal blood, XPS foam, egg whites, motor oil, rubber cement, and dish soap have been added to help the burning liquid adhere to the target and create clouds of thick choking smoke.

The name "Molotov cocktail" is derived from Vyacheslav Mikhailovich Molotov, who was the Chairman of the Council of People's Commissars (i.e. Soviet Prime Minister) and the People's Commissar for Foreign Affairs of the Soviet Union during World War II. The soldiers of the Finnish Army successfully used Molotov cocktails against Red Army tanks in the two conflicts (Winter War and Continuation War) between Finland and the Soviet Union, and coined the term to mock Molotov. Molotov cocktails were even mass-produced by the Finnish military, bundled with matches to light them. They had already been used in the Spanish Civil War, sometimes propelled by a sling.

Development and use in war

The original design of Molotov cocktail produced by the Finnish alcohol monopoly ALKO during the Winter War of 1939–1940. The bottle has storm matches instead of a rag for a fuse.

On 30 November 1939, the Soviet Union launched a war against Finland after a futile year and a half campaign to persuade the Finnish government to cede territory to the Soviet Union and give up some sovereignty by conceding specific military and political favors. The Finnish Army, facing Red Army tanks in what came to be known as the Winter War, borrowed the design of an improvised incendiary device that had been used for the first time[1] in the just-concluded Spanish Civil War (July 1936—April 1939). In that conflict, General Francisco Franco ordered Spanish Nationalists to use the weapon against Soviet T-26 tanks supporting the Spanish Republicans in a failed 1936 assault on the Nationalist stronghold of Seseña, near Toledo, 80 km south from Madrid.[2]

During the Winter War, the Soviet air force made extensive use of incendiaries and cluster bombs against Finnish troops and fortifications. When Soviet People's Commissar for Foreign Affairs Vyacheslav Molotov claimed in radio broadcasts that the Soviet Union was not dropping bombs but rather delivering food to the starving Finns, the Finns started to call the air bombs Molotov bread baskets.[3] Soon they responded by attacking advancing tanks with "Molotov cocktails" which were "a drink to go with the food". At first, the term was used to describe only the burning mixture itself, but in practical use the term was soon applied to the combination of both the bottle and its contents.

This Finnish use of the hand- or sling-thrown explosive against Soviet tanks was repeated in the subsequent Continuation War between the two countries. Molotov cocktails were eventually mass-produced by the Alko corporation at its Rajamäki distillery, bundled with matches to light them. Production totalled 450,000 during the Winter War. The original design of the Molotov cocktail was a mixture of ethanol, tar and gasoline in a 750 ml bottle. The bottle had two long pyrotechnic storm matches attached to either side. Before use, one or both of the matches was lit; when the bottle broke on impact, the mixture ignited. The storm matches were found to be safer to use than a burning rag on the mouth of the bottle.

A display of improvised munitions, including a Molotov cocktail, from the Warsaw Uprising, 1944

They also saw use during the Battle of Khalkhin Gol, a border conflict ostensibly between Mongolia and Manchukuo that saw heavy fighting between Japanese and Soviet forces. Short of anti-tank equipment, Japanese infantry attacked Soviet tanks with gasoline-filled bottles. Japanese infantrymen claimed that several hundred Soviet tanks had been destroyed through the use of Molotov cocktails, though Soviet loss records do not support this assessment.[4]

The Polish home army developed a version[5] which ignited on impact without the need of a wick. Ignition was caused by a reaction between concentrated sulfuric acid mixed with the fuel and a mixture of potassium chlorate and sugar which was crystallized from solution onto a rag attached to the bottle.

The United States Marine Corps developed a version during World War II that used a tube of nitric acid and a lump of metallic sodium to ignite a mixture of petrol and diesel fuel.[6]

A bursting Molotov cocktail

While Molotov cocktails may be a psychologically effective method of disabling tanks and armoured vehicles by forcing the crew out or damaging external components, most modern tanks cannot be physically destroyed or rendered completely inoperable by Molotov cocktails; only "disabled". It should be noted that early Soviet tanks had poorly designed engine louvers which allowed the admission of fuel - this design fault was quickly rectified, and subsequent armoured vehicles had engine louvers which drained fuel (as well as rain water and dust) away from the engine. Most tanks and IFVs of the 21st century have specially designed nuclear, biological and chemical protective systems that make them internally air-tight and sealed; they are well-protected from vapors, gases, and liquids. Modern tanks possess very thick composite armour consisting of layers of steel, ceramics, plastics and Kevlar, and these materials have melting points well above the burning temperature of gasoline, which makes the vehicles themselves invulnerable to Molotov cocktails.

But external components such as optical systems, antennas, externally-mounted weapons systems or ventilation ports and openings can be damaged, which can make a tank virtually "blind" or allow burning gasoline to seep into the vehicle, forcing the crew to at least open the hatches or perhaps abandon the vehicle. If thrown into a tank, it would, like most other grenades, kill the crew inside. Modern tanks of the U.S. and its NATO allies have onboard fire suppression systems. Should a fire start in an area occupied by the tank crew it will be automatically extinguished with Halon.

In Northern Ireland, Molotov cocktails were used by rioting paramilitary groups against the police, and they are also used to attack houses to burn the house or to intimidate the occupants.[7]

Legality

As incendiary devices, Molotov cocktails are illegal to manufacture or possess in many regions. In the United States, Molotov cocktails are considered "destructive devices" under the National Firearms Act and regulated by the ATF.[8]

See also

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites