Friday, April 3, 2009

INCEPUTUTL SFIRSITULUI

Lupte de strada la G20 din cauza globalizarii

Au intrat cu forta in banca

vineri, 03 aprilie 2009




Alerta. Furia celor care protesteaza impotriva globalizarii, dar si a crizei economice i-a pus pe jar pe politistii de la Londra.
Participantii la summitul G20 s-au confruntat chiar din prima zi a reuniunii cu proteste in masa, mii de persoane luand cu asalt strazile Londrei si devalizand mai multe cladiri, printre care si sediul Royal Bank of Scotland, unde au spart ferestrele si au distrus calculatoarele. Incidentele s-au soldat cu un mort si 86 de arestati.

Alina Creanga-cancan.ro

Prima zi a summitului G20, de la Londra, nu a decurs deloc pasnic, asa cum s-ar fi asteptat autoritatile din capitala Marii Britanii. Inca de la primele ore, mii de persoane au iesit pe strazile orasului pentru a protesta impotriva globalizarii, dar si a crizei economice. Situatia a scapat de sub controlul celor 5.000 de politisti insarcinati cu asigurarea ordinii in timpul mitingului, dupa ce zeci de persoane, acoperite cu cagule, au atacat cateva cladiri din centrul Londrei, printre care si sediul Royal Bank of Scotland (RBS). In doar cateva minute, ferestrele cladirii au fost sparte si zeci de computere au fost aruncate in strada. In urma interventiei in forta a politistilor, 86 de persoane au fost arestate, iar o alta a murit in timpul mitingului in circumstante neelucidate inca. Dintre manifestantii arestati, doi au fost acuzati de furt si doi de incendiere voluntara in sediul bancii RBS.

Au bagat spaima in politicieni

Speriati ca ar putea ajunge oricand pe mana protestatarilor, liderii politici invitati la summit si-au comandat de urgenta costume antiglont, produse de Miguel Caballero, columbianul care i-a creat presedintelui american Barack Obama hainele purtate in ziua ceremoniei de investire in functie. Realizate manual si rezistente la foc, costumele in cauza pot tine la distanta chiar si gloante de calibrul noua milimetri. Pretul, insa, nu este deloc mic, in conditiile in care un simplu tricou antiglont costa 7.500 de dolari.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites