Friday, December 19, 2008

SUPERSTITII SI TABU IN FENGSHUI

Uneori, oricit de absurde pot parea, superstitiile ascund ramasite ale cunoasterii vechi ale batrinilor Maestrii....

 1. Oglinda iti fura sufletul

Nu plasati oglinda in fata patului-acesta este si un tabu fengshui, iar explicatia maestrilor este ca aceasta aduce intotdeauna o a treia persoana in casatorie. De asemenea plasata linga pat se spune ca face ca spiritul persoanei ce doarme sa intre in oglinda si sa se rataceasca acolo, nemaifiind capabil sa se trezesasca dimineata. Cu alte cuvinte poti fii prins intre lumi, un viitor infricosator ce se poate intimpla.O alta explicatie ar fi ca oglinda atrage spiritele calatoare care pot veni sa fure constiinta...

2. Cind vizitati un bolnav nu-i oferiti niciodata pere

Se spune ca pacientul va muri. De asemenea aduc ghinion florile rosii, mai ales trandafirii rosii ce inseamna singe. Cele mai bune culori pentru spitale sint alb si galben, culorile vietii, yang. Nu aduceti nici daruri in cantitate de 4. Patru in chineza suna ca si "moarte". Cel mai bun cadou sint cutiile de ciocolata.

 3. Atirnarea rufelor spalate pe sirma, noaptea

Niciodata rufele nu trebuie atirnate sau lasate peste noapte pe sirma. Aduceti-va aminte intotdeauna la apus sa le bagati in casa, altfel spiritele calatoare se vor atasa de ele si pot poseda persoana care le poarta. Exista povesti cu copii care se poarta ciudat dupa ce au imbracat haine lasate noaptea afara, imbibindu-se de energie yin. Daca totusi ati uitat hainele, cel mai bine este sa le aruncati.

4. Bretonul aduce ghinion

Acesta este considerat ca un blocaj al norocului de bani, aplicabil in special la barbati. Fruntea barbatilor se considera a fi partea de corp ce atrage norocul, intelepciunea si succesul. Daca aveti breton, pieptanati-l intr-o parte. La copii nu e problema.

5. Sa te intilnesti cu o inmormintare

Daca te intilnesti cu o inmormintare, mai ales daca te duci la munca, inseamna ca un mare succes te asteapta la slujba. Explicatia este ca un siciru ia cu el ghinionul, lasindu-te cu noroc.

6. Scuturarea norocului

Iata un tabu cu care multi dintre noi sint familiari; obiceiul de a ne scutura picioarele de cite ori ne asezam pe un scaun. Facind acest gest va aruncati norocul si daca faceti asta in mod constant se crede ca toata prosperitatea voastra pleaca de la voi. Asa ca nu are importanta cit de cool vi se pare ca este sa faceti asta, abtineti-va.

7. Ce nu se face noaptea

Exista multe tabu-uri asociate cu orele de noapte. Deoarece acestea sint orele cind energia yin coboara pe pamint, chinezii au mare grija ce fac acum, in special ca spiritele ratacitoare calatoresc liber. Este periculos sa culegem flori noaptea, deoarece evenimente stranii vor urma. Daca sinteti intr-o gradina cu multi copaci si tufisuri, nu trebuie sa chemati tare numele prietenilor sau iubitilor, sau chiar ale animalelor de companie, copiilor, etc, deoarece acestia vor simti nevoia urgenta sa va faca rau. Copiii sint sfatuiti sa stea noaptea, in special in cele neluminate, in casa, deoarece ar fi f. vulnerabili afara. Antidotul intunericului este lumina, de aceea este bine sa tineti lumina aprinsa in gradina, pina la rasarit.

8. Fluieratul noaptea

Evitati sa fluierati noaptea. Puteti de exemplu sa va plimbati si sa va simtit fericiti si inconstient sa incepeti sa fluierati o melodie. Dupa cum spun batrinii, siguri veti atrage astfel atentia spiritelor ratacitoare ce va vor urmari pina acasa. Mai bine folositi un IPOD.

9. Pliculetele rosii cu bani sau portofelele trebuie sa contina un numar par de bani

Este considerat nenorocos sa puneti un numar impar de bani in plicurile rosii cadou-Ang pow . La nunti sau botezuri, banii impaturiti daruiti cadou trebuie sa fie de numar par, si cel mai bine chiar s ase termine cu un 8, de exemplu 118 , 1188, etc. Numerele pare se spune ca aduc moartea.

10. Protejarea norocului de bani

Daca vreti sa fiti siguri ca banii nu or sa iasa din magazinul sau afacerea dvs, fiti siguri ca nu stati jos la biroul unde este plasata casa de bani. Acesta este un lucru foarte ghinionist. De asemenea nu trebuie sa va asezati pe o masa care are pe ea documente importante, sau seiful. Niciodata nu calcati PE pragul vreunei case. Se spune ca pragul este pulsul casei, si a calca pe el distruge esenta si spiritul casei. De asemenea pragul este pus acolo ca sa previna spiritele calatoare sa intre in casa. Daca veti calca pragul, atunci veti distruge protectia casei.

Special pentru barbati

11. Nu va uitati pe furis la chiloteii doamnelor. Obiceiul de a va uita la lenjeria intima a doamnelor pe furis aduce enorm de mult ghinion, si se spune ca viata voastra va fi plina de lupte si suferinte.

12. Barbatii nu trebuie niciodata sa dea de mincare bebelusilor, ca si cum ar avea sini, nici in joaca,nu trebuie sa spele podeaua sau sa spele lenjeria altora. Se pare ca asta aduce ghinion in casa. Totusi, a face asta ca business este ok.

13. Barbatii nu trebuie niciodata sa spele chilotii sau sutienele femeilor, deoarece asta ii va impiedica sa devina bogati. Ei vor deveni de asemenea sclavii nevestei(hm...not bad-n.r.). Barbatii nu trebuie sa mearga imbracati cu lenjerie intima feminina. Acest lucru le va aduce ghinion.

 Pentru copii

14. Elevii si studentii nu trebuie sa-si citeasca manualele scolare la toaleta. Asta implica lipsa de respect fata de Zeul Educatiei si vor merge la examene fara binecuvintarea sa. Ca rezultat copilul va lua note proaste. Daca le permiti altora sa calce peste cartile tale de studiu, chi-ul ghinionului in studii te va urma.

15. Atunci cind copiii maninca, trebuie sa incerce sa manince tot din farfurie

O farfurie goala va aduce rezultate bune la invatatura si o sotie/sot buna in viitor. A varsa orez pe masa este un tabu, caci face mintea neclara.

16. Atentie unde faceti pipi

Puteti din greseala sa faceti pipi pe un spirit calator sau pe un musuroi de furnici sau pe o gaura de iepure. Asta inseamna o insulta adusa spiritului acelui loc si din razbunare el va face ca organul genital sa se umfle si sa devina rosu, veti incepe sa aveti ghinion si sa fiti bolnavi.
Data viitoare cind veti avea nevoie disperata de o toaleta, cautati un loc in care terenul este drept, si nu existas vreun cuib sau musuroi, apoi puneti palmele impreunate si cereti cu smerenie permisiunea spiritului acelui loc sa puteti face pipi.

17. Corbii aduc vesti proaste

Cind o pereche de corbi negri se uita fix la voi de pe un copac sau de pe acoperisul unei case, priviti-o ca pe un semn ca nu trebuie sa semnati nici un act important in acea zi. Contramandati-va toate intilnirile importante imediat, caci corbii va aduc vesti proaste. Totusi, pasarile colorate aduc vesti bune, iar pasarile cu autoritate cum ar fi vulturii va aduc promovari si respect.

18. A vedea un curcubeu

Este un mare noroc sa vezi un curcubeu, de aceea e o idee buna sa te uiti mereu dupa curcubee pe cer, mai ales daca si soarele iese imediat. Daca vedeti un curcubeu dublu este si mai plin de noroc. Oamenii care si-au facut fotografii in care erau la capatul unui curcubeu, au devenit foarte bogati. Puteti sa va folositi aparatul de fotografiat pentru a truca poza astfel incit sa para ca stati la capatul curcubeului-e la fel de eficient. Totusi, daca vedeti in realitate un curcubeu, nu trebuie sa-l aratati cu degetul aratator, caci se spune ca va atrage maduva oaselor si veti deveni cocosati.

19. Nu maturati in afara, maturati inauntru

Conform invataturilor chineze, nu trebuie sa maturati spre in afara magazinului. Trebuie sa maturati spre interior pina ajungeti in spatele magazinului. Asta atrage norocul. De altfel, traditional, fata casei este locul pe unde intra norocul, iar prin spatele casei ghinionul pleaca.
Acest concept este fundamental in fengshui.

20. A calca in rahat

Atunci cind calcati in rahat, va puteti astepta la noroc. Chiar si cind visati un rahat veti avea noroc. Se pare ca asta vine de la faptul ca trupul si karma se elibereaza de negativitati. De asemenea cind o pasare se gainateaza in capul vostru veti primi niste bani neasteptati.

Tabu-uri de nunta

21. Nu fii domnisoara de onoare mai mult de 3 ori. Daca vei fi de multe ori, vei afecta norocul de casatorie si nu vti mai gasi pe cineva sa se casatoreasca cu tine. Multe obstacole se vor manifesta.

O alta regula este ca parintii sa nu cumpere niciodata patul matrimonial inainte de casatorie. Daca vor face asta, logodna se va rupe in mod miraculos, sau fata nu-si va gasi niocdata pe cineva. Cei ce vor sa cumpere paturi antice pentru a le servi de pat matrimonial trebuie sa se abtina, Patul trebuie intotdeauna sa fie nou, si cumparat de miri DUPA casatorie.

22. In timpul mesei de nunta pestele la abur este un fel de mincare sevit traditional la nuntile chineze. Conform tabu-urilor, acest peste nu trebuie intors invers si nu trebuie rupte oasele lui, altfel noii casatoriti vor divorta.

23. Incercati sa nu faceti sex in ziua 1 si 15 a calendarului lunar, acestea fiind zile de luna noua si luna plina. Cu toate ca acestea sint zile pline de noroc, ele sint de fapt zile ale sacrificiului, nu ale sexualizarii.

 24. Un semn rau

Chinezii cred ca spargerea farfuriilor este un semn rau, si daca vi se intimpla trebuie sa spuneti imediat FA HOI FU GUI ce inseamna "Fie ca prosperitatea sa infloreasca". Odata unul dintre membrii staffului de curatenie al casei noastre isi celebra ziua de nastere si cineva i-a dat o farfurie goala peste masa. Intinzindu-se s-o ia, farfuria a cazut pe jos si s-a spart in doua. CInd a ridicat-o de pe jos, i-a cazut din nou din mina si s-a mai spart pe jumatate. In noaptea urmatoare a fost implicat intr-un accident grav, care i-a distrus pe jumatate masina.. Asa ca data viitoare cind vi se intimpla asa ceva, nu uitati sa contra-actionati spunind cuvintele aducatoare de noroc.

La masa

25. Nu infigeti betisoarele perpendicular in bolul de orez, caci acesta este un act de rugaciune catre stramosi, atragind energie yin, spirite si ghinion.

26. Nu aratati cu cana de cafea sau cu ceainicul catre patriarhul casei, caci il veti transforma in inamicul familiei. El va parasi casa si isi va forma o a doua familie in afara caminului. E bine sa nu faceti asta cu nici un membru al familiei, caci il va provoca energetic.

27. Nu atirnati tigaia sau wok-ul cu capul in jos, sau pe dos. Asta semnifica ca nu exista nimic de gatit si aduce saracie. La fel si pentru celelalte vase in care gatiti. Asa ca stilul vestic de atirnare a tigailor cu capul in jos este ingrozitor pentru chinezi.

28. Cind mincati, nu aratati cu cutitul sau cu furculita spre altcineva, caci acesta este un semn ostil si poate cauza un accident persoanei respective.

articol preluat din "Feng Shui World (July/August 2007)"

2 comments:

Normal ca daca ne cream o realitate din superstitii aceasta va deveni lumea noastra...Ma gandesc la Lorin Fortuna si lumea ciudata pe care si-a creat-o. El si-a dat seama ca sunt mai multe realitati paralele, dar a ramas captiv intr-o realitate virtuala, unde gorilienii se bateau cu vulturienii, reptilienii...etc. De unde a venit soneala channeling practicata in grupurile new age? Din feedback-ul primit, ecoul intrebarilor puse in grupurile asa zis spirituale. Membrii grupului gandeau la fel, practicau aceleasi exercitii spirituale, rosteau aceleasi mantre. Si uite asa, in cativa ani, si-au construit propria lume, propriul egregor, propria inchisoare. De aceea Saltul pe un nivel de constiinta superior a devenit imposibil. Pentru ca traim pe niveluri de constiinta diferite, in timpi cosmici diferiti. Nu aveam cum sa ne unim si sa atingem o masa critica necesara ascensiunii, pentru ca fiecare grup traia in Acum-ul sau. Unii inca ofteaza dupa istoria glorioasa a stramosilor, in loc sa scrie ei istoria acum, cand tara este pe cale de a fi sfasiata intre diferite puteri straine, altii fug in viitor prin iesire in astral, cautand sa vada ce catastrofe ne mai pasc, desi viitorul nu este scris inca, ni-l scriem noi. Nu facem nimic concret, ni-l scriu masonii si Marile Puteri. Dumnezeu nu ni-l scrie, pentru ca avem liber arbitru si noi decidem daca dorim schimbare reala sau repetarea istoriei. Altii se tem sa vada realitatea din jur, sau sa vorbeasca despre lucrurile urate care se petrec in tara noastra si in lume, de teama ca nu cumva sa "se umple de negativitate" sau "sa-si piarda ecuanimitatea". Am citat din raspunsurile oferite de unii new agisti.

unele observatii din comentariul dvs sint pertinente, totusi FENG SHUI este arta de a trai in armonie fix cu Pamintul, ca fiinta vie-chiar daca titlul articolului este legat de spuerstitii-nu l-am scrie eu-FENG SHUI este o arta validata de mii de ani de practica, si este exact acest lucur-a incerca sa fim in armonie cu tot ce ne inconjoara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites